Svenska kläder för skateboardåkare

För den som vill shoppa svenska skejtarkläder eller snowboardkläder finns det svenska märket WeSC att tillgå. Företaget grundades år 1999 av Greger Hagelin, David Hedman, Ingemar Backman, Mattias Hallencreutz, Pontus Karlsson och Tobbe Gunnahr. Starta Eget kallar märkets framgång för en saga i en av deras artiklar.

Rötterna i 80-talet

WeSC är kort för We are the Superlative Conspiracy och enligt Greger Hagelin betyder det bra människor som gör bra saker tillsammans. Merparten av grundarna har rötterna i skateboard eller snowboard men det är Hagelin som är visionären och den drivande parten. Mycket av företagets framgång kan hänföras till 1980-talet och det kontaktnät som Hagelin skapade under sin tid som skejtare i Kalifornien.

Framgång genom provokation

Företaget blev först uppmärksammat genom att de sponsrade diverse skejtare och musiker. Några av de allra första att bli sponsrade var artisten Timbuktu liksom gruppen Looptroop och enligt företaget stödjer de inspirerande och provokativa figurer inom musik och sport.

Huvudkontoret ligger fortfarande i Stockholm men idag har märket egna butiker i bland annat Los Angeles, New York, London, Berlin och Tokyo. Numera är företaget ett väletablerat märke inom street fashion.