Malmö drar skejtare från Europa

 

En av de absolut bästa skejtparkerna i Europa ligger i Malmö. Det är den anrika Stapelbäddsparken som drar till sig skejtare i toppklass från Europas alla hörn.

Parkens öppnande går av stapeln

Länge fantiserade svenska skejtare om att kunna skejta under blå himmel med vinden i håret. År 2005 var detta inte längre fantasier utan faktum då Stapelbäddsparken slog upp portarna. Platsen är ett gammalt industriområde där det en gång i tiden byggdes väldiga skepp men idag har fartygsbygget alltså ersatts av en hamn för skejtare.

I parken finns en utav stapelbäddarna fortfarande kvar vilken användes för att hålla fartygen på plats under byggnation. Det välanvända uttrycket att ”gå av stapel” härstammar faktiskt från sjösättning av båtar och innebar att fartygen lämnade dessa staplar.

Stapelbäddsparken

Den nuvarande parken innehåller mängder av element från street- och vertskejting och där finns bland annat pools, bowls, trappor, räcken och ramper. Hela skejtområdet är runt 3500 kvadratmeter! Det är Stefan Hauser som har stått för designen och till både hans och Malmös glädje har parken blivit jättepopulär bland lokala liksom internationella skejtare.