Australien – ett paradis för skejtare

Australien är ett land som imponerar många tack vare sin storlek och sitt varierat klimat. Man hittar många av världens farligaste djur i detta land, både landbaserade djur och havsdjur. För den som vill ha lite av allt när det kommer till natur hittar man alltifrån öknar, regnskogar till storstadspuls och en avslappnande strandstil. Många svenskar söker sig till värmen och Australien för att antingen plugga eller backpacka runt i ett år. Vissa blir kvar medan andra väljer att dra vidare. Australien är inte bara ett paradis för den som älskar sol och vågor utan landet är även ett paradis för skejtare. Arkitekturen av de större städerna som Melbourne och Sydney bidrar till att många skejtare åker runt och gör tricks och så kallade stunts.

Skateboarding i Australien

Skateboard är inte en jättestor sport i Sverige men den börjar växa allt mer. Flera städer i Sverige har exempelvis investerat i skate-parker. Australien är ett land där en stor del av befolkningen är skejtare och man har ett flertal skateparker för de intresserade. Precis som nämnt innan är många skateplatser belägna i de centrala delarna av städerna. I Sydney är Martin Place ett populärt ställe att skejta på. Tack vare det fina och soliga vädret som Australien oftast bjuder på blir det till ett paradis för skejtare. En skejtare som tog svenskt VM-guld är Oskar Rozenberg Hallberg och skateboard har kommit att ta en plats i OS 2020 som kommer hållas i Tokyo. Det är ett stort steg för sporten och Australien har redan börjat fila lite på det OS-lag man skall skicka dit. Både USA och Australien är starka länder som har professionella skejtare.

För de som vill flytta till Australien

För den som vill flytta till Australien finns det en del sätt att göra det på. Man måste ha ett visum för att kunna komma in i landet. Det kan antingen vara ett studentvisum, ett work and holiday-visum eller att man blir sponsrad av ett företag. Väljer man att åka på ett work and holiday-visum måste man ha över 30 000 svenska kronor på sitt konto för att Australien skall se att man klarar sig när man väl är i landet. Många svenskar flyttar årligen till Australien för att känna på hur det känns att bo i ett land som är varmt året runt. Det kan verka läskigt först att flytta så pass långt bort men australiensare är ett vänligt och hjälpsamt folk. Vill man utforska skateboarding mer är Australien ett givet val.