Bygg din egen skatepark

Det är inte alla som har turen att bo precis bredvid en häftig skatepark. Visst, man kan ju rulla iväg en ganska bra distans på brädan men visst vore det skönare att ha en park precis runt hörnan. Så varför inte bygga din egen? Det kan vara enklare än du tror – beroende på dina ambitioner så klart! Enklast är nog att ta kontakt med en erfaren entreprenör om du vill ha en riktigt professionell skatepark. Men en lite enklare variant kan man nog fixa själv. Surfa runt på lite olika sajter för att kolla in några skateparker du gillar, där kan du hämta inspiration och idéer för just din park. Sen är det bara att komma igång och börja bygga!

Möjligheterna är oändliga

Nu när tankarna har börjat rulla kan du försöka identifiera just hur din park ska se ut. Det finns en uppsjö av möjligheter och det är bara dina ambitioner (och kanske din budget) som begränsar. I södra Sverige växer antalet skejtparker och nu verkar det som att Stångby, Genarp och Veberöd kommer att få sina egna parker. Men kostnaden för en ny skejtpark verkar här nära på astronomisk. kan summan landa på svindlande 6,5 miljoner kronor mån tro? Visst, det beror kanske på om det ska vara en inomhus eller utomhusanläggning, i trä eller betong, och självklart hur många olika moment som kommer att finnas i parken. Det börjar också bli vanligare med så kallade skejtvärldar, det vill säga flera olika parker bredvid varandra men där varje park riktar sig till en viss åkstil. Man kan ju tänka sig att en skejtvärld bestående av flera quarterpipes, trappor, bowls och andra häftiga objekt kommer trissa upp kostnaden.

Sveriges kanske roligaste skejtpark

I södra Stockholm ligger Sveriges kanske roligaste skejtpark – eller skejtvärld för att vara helt korrekt. Mestadels byggt i betong, här i Högdalen hittar du ett freestyle områden, en bowl, och ett Mega Ditch område (en slags slalombana med koner). Hela området uppgår till ungefär 5500 m2, nästan lika stor som Stapelbäddsparken i Malmö vilken är störst i Sverige. En sådan anläggning kostar ju förstås på och ett lån kan vara läge att fundera på. med hjälp av Enklare.se kan du jämföra olika lånelöften. Du fyller helt enkelt i en ansökan direkt på hemsidan och sen återkommer bankerna med sina erbjudanden till dig. Högdalens skejtpark byggdes 2011-2012 och kom till på initiativ av en lokal skejtförening, Stockholm Sub Surfers. Total uppgick detta bygge till omkring 30 miljoner om man räknar med alla infrastruktursatsningar runtomkring parken. Då verkar ju inte 6,5 miljoner för en park i Genarp så mycket längre.