Longboarding – skateboarding i hög fart

Longboarding kan sägas vara en kusin till skateboarding, eftersom det vid ett första ögonkast ser likadant ut, men vid en närmare granskning skiljer sig åt både vad gäller utseende och utförande. Longboarding utförs, så som namnet antyder, på en longboard. Longboarden skiljer sig från en skateboard såtillvida att den är längre, har större hjul och är mer tålig. Allt detta gör att den lämpar sig väl för att köra i höga hastigheter längs med vägar och backar, eftersom de större hjulen ger bättre väggrepp och stabilitet.

Longboards används både som ett transportmedel och som sportutrustning, då det sker race i backar med longboard. I dessa race kan åkarna komma upp i hastigheter på 80 km/h, varför det är viktigt att man bär hjälm och annan säkerhetsutrustning, liksom att man kan bromsa ordentligt med brädan.

Om du ägnar dig åt longboarding, och tävlar i sporten, vill du sannolikt göra ett namn för dig och tydligt visa upp vem du är. Ett av de bästa sätten att göra det är att bära kläder som är särskilt designade utefter din stil och smak, med ditt namn på. Hos Printer hittar du ett brett utbud av coola kläder som passar vilken skater som helst, och som kan förses med valfritt tryck. På det sättet kan du stajla inte bara på brädan i backen, utan också med båda fötterna på jorden.